Ads Top

'Goed OV in dunbevolkte gebieden'

De Statencommissie Verkeer en Milieu wil dat openbaar vervoer ook in de dunbevolkte gebieden van de Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee goed is. De commissie besprak op 2 april 2014 het beleidskader en de Nota van Uitgangspunten voor de Openbaar Vervoer (OV)-concessie Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee. De commissie stelt voor dat als de nieuwe concessie in december 2015 ingaat, het openbaar vervoer in de dunbevolkte gebieden beter moet aansluiten op de vervoersvraag.
De fracties zijn positief over het idee om op een creatieve manier openbaar vervoer te verzorgen. Uitgangspunt is dat het openbaar vervoer goed is op de drukbezette lijnen en spitstijden. Maar ook dat er op maat openbaar vervoer wordt georganiseerd dat minder frequent wordt gebruikt.
De commissieleden stelden de meeste vragen over de knip die in het budget is voorgesteld. Daarbij gaat 80% van het budget naar de drukbezette dienstregelingen en 20% naar minder gebruikte diensten. De commissieleden zijn bang dat door deze knip het OV op maat niet goed gerealiseerd kan worden. Ook benadrukte een aantal fracties dat de kosten voor het OV echt niet mogen stijgen. De Statenleden spreken in de vergadering van Provinciale Staten op 23 april 2014 hier verder over.
Naar aanleiding van een eerder ingediende motie wilde de commissie weten of er geen verslechtering van de leefbaarheid is opgetreden rondom het vliegveld in Rotterdam, in vergelijking met referentiejaar 2007. Ondanks een groot aantal vragen over het onderzoek vonden de meeste fracties dat met dit onderzoek de motie kon worden afgedaan. De commissie spreekt in november 2014 verder over dit onderwerp wanneer de provincie een zienswijze mag indienen op het luchthavenbesluit van het Rijk.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.