Ads Top

Gratis busvervoer naar Palmzondag voor jongeren

Uit verschillende hoeken van het bisdom Rotterdam rijden op 13 april 2014 gratis bussen naar de jongerenbijeenkomst van Palmzondag in de Marthakerk, Hoefkade te Den Haag.
Op Palmzondag wordt wereldwijd de 29ste Wereldjongerendag gevierd. In het bisdom Rotterdam is er die dag voor alle jongeren van 15 tot en met 30 jaar een 'extended version' van Tour of Faith, om kennis te maken met andere jongeren uit het bisdom, veel gezelligheid te beleven en om samen het geloof te vieren. Het programma is samengesteld door jongeren uit Den Haag.
Om 10.30 uur start de dag met de Palmzondagviering met bisschop Van den Hende als hoofdcelebrant. Het jongerenkoor Heaven's Touch zal samen met het Engelse parochiekoor Immaculate Conception de viering opluisteren.
Na de lunch houdt de bisschop een korte catechese over het thema 'Zalig de armen van geest, want aan hen behoort het rijk der hemelen'(Mat 5,3). In kleine groepen gaan ze in gesprek over 'wat betekent armoede voor jou?'en 'hoe kun je er zijn voor mensen die met armoede te maken hebben?'
Daarna zijn er diverse workshops, waaronder bijvoorbeeld rozenkrans knopen en ook een activiteit rond M25. De jongeren sorteren samen kleding die via de Christelijke hulporganisatie Dorcas naar de allerarmsten in Oost-Europa en Afrika gaat. We vragen de jongeren dan ook door hun kledingkast te gaan om te kijken wat ze kunnen missen en dit mee te nemen naar de Marthakerk! Voor wie meer wil leren over geloof, bijvoorbeeld over de Goede Week, worden ook workshops georganiseerd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.