Ads Top

Altijd op de hoogte van je dagelijkse trein

Altijd op tijd voor je trein, dat belooft de gratis iOS app Forens. Treinreizigers krijgen een pushnotificatie als hun vaste trein vertraagd of gewijzigd is. Forenzen die elke dag over hetzelfde traject reizen weten zo moeiteloos waar ze aan toe zijn.

Forenzen reizen elke dag over hetzelfde traject, vaak ook rond de dezelfde tijd. Door deze vaste routine weten ze precies hoe laat ze van huis weg moeten om de juiste trein te halen. En voor een forens telt ieder kwartier; als de trein een kwartier vertraging heeft, had je immers ook een kwartier langer kunnen slapen. Met Forens weet je al voor je van huis vertrekt waar je aan toe bent; vertrekt mijn trein op tijd, van hetzelfde spoor, of kan ik nog vijf minuten snoozen? En wanneer je naar huis wil: kan ik dit mailtje nog even afmaken of rijdt mijn trein op de gebruikelijke tijd?

Forens inventariseert alle vertragingen en wijzigingen van alle treinen van de NS (zo'n 5500 per dag). Reizigers die regelmatig op hetzelfde traject reizen, kunnen voor dat traject pushnotificaties aanzetten. Indien een trein vertraagd is of er problemen zijn op het gekozen traject, geeft de app een pushnotificatie. Het is ook mogelijk om meerdere trajecten te selecteren en notificaties kunnen per dag aan en uit worden gezet. Forens is gratis te downloaden en werkt ook met Apple Watch.

Forens is gemaakt voor forenzen, door een forens. Niels van Hoorn, verantwoordelijk voor de apps van NRC Media en eigenaar van app development bureau Zeker Waar, bouwde de forenzenapp in de trein. Forenzend tussen Utrecht en Amsterdam merkt hij het vaak meteen als er iets mis gaat met de treinen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.