Ads Top

Nieuwe route milieuvriendelijke bus Den Bosch

De gratis binnenstadsbus in ’s-Hertogenbosch rijdt vanaf zondag 3 mei een nieuwe route langs alle belangrijke plaatsen in het centrum. Dit maakt het voor Bosschenaren, toeristen en winkelend publiek nog gemakkelijker om snel in het centrum te komen.

De binnenstadsbus van Arriva is niet nieuw in het centrum van ’s-Hertogenbosch; in 2014 reed de bus al op proef door het stadscentrum. De ervaringen uit deze proefperiode zijn gebruikt om de route te verbeteren, zodat de bus nog meer interessante plaatsen in de binnenstad kan aandoen. Zeker nu er bijna geen grote stadsbussen meer in het centrum rijden, is de binnenstadsbus een ideaal vervoermiddel. Het vervoer is namelijk gratis en snel.

Er zijn vaste haltes waar je kunt op- en afstappen. De bus rijdt tussen 9.00 uur en 18.00 uur ieder kwartier door het winkelgebied. Je stapt gemakkelijk over van bijvoorbeeld de trein, stadsbus of streekbus op de gratis binnenstadsbus, zodat je snel in het centrum bent. Dat geldt ook voor de terugweg. De dienstregeling is te vinden op www.goedbezigbus.nl.

De binnenstadsbus krijgt nog meer dan voorheen een toeristische functie in het centrum van ’s-Hertogenbosch. De haltes worden duidelijk zichtbaar en de bus krijgt een opvallende, herkenbare uitstraling. Er wordt nauw samengewerkt met ondernemers, de VVV, musea, inwoners en vrijwilligers. Zo profiteren reizigers optimaal van alles wat de stad te bieden heeft. Bovendien is de buslijn volledig elektrisch uitgevoerd, waardoor je ook nog eens milieubewust reist.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.