Ads Top

Wereldwijde deur tot deur reisplanner Plane & Train gelanceerd

Bastiaan van 't Westeinde heeft zonder subsidies of investeerders de service Plane & Train ontwikkeld. Dit is een vergelijkbare service als 9292, maar dan wereldwijd. Reisinformatiegigant 9292 krijg jaarlijks 5,4 miljoen euro van de vervoerders voor een deur tot deur reisplanner binnen Nederland. Bastiaan: 'Plane & Train laat zien wat er mogelijk is zonder noemenswaardige financiering als er maar efficiënt gewerkt kan worden doordat er geen bedrijfspolitiek en overhead is. De reiziger vult een willekeurige stad, dorp, station of adres in en vindt in één klik uit hoe men daar zo snel of zo goedkoop mogelijk naar toe kan gaan.'

Met de voorloper van Plane & Train heeft Bastiaan de ANWB duurzame mobiliteitsprijs 2014 gewonnen vanwege de meest duurzame aanpak op het gebied van mobiliteit. De volledig vernieuwde website is vandaag gelanceerd:.

De grote online vliegticket-websites besteden jaarlijks honderden miljoenen euro's aan productontwikkeling. 'Toch is het concept al jaren hetzelfde: De reiziger vult twee luchthavens in en koopt een ticket. In plaats van een luchthaven of treinstation vul je op Plane & Train direct de eindbestemming in. Het zoekalgoritme bepaalt vervolgens via welke luchthavens en treinstations men het beste kan reizen. In één klik verschijnt het volledige reisoverzicht van deur tot deur, inclusief de verbinding naar de luchthaven of het treinstation,' aldus Bastiaan van 't Westeinde.

Veel reisinformatie is beschikbaar op het web, maar als de reiziger bijvoorbeeld op citytrip gaat is het soms al een hele zoektocht om uit te vinden of het sneller dan wel goedkoper is met de internationale trein of het vliegtuig omdat informatie over openbaar vervoer, internationale treinen en vliegtickets op verschillende websites staat. Als een vlucht vroeg vertrekt of laat aankomt is het handig om te weten of er nog een verbinding met het openbaar vervoer mogelijk is. Volgens de ontwikkelaar van de nieuwe website is het noodzakelijk om de verbinding naar de luchthaven goed in te kunnen calculeren voor het goed kunnen vergelijken van alle reisopties. Met Plane & Train is dat vanaf vandaag mogelijk.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.