Ads Top

Informatiemarkt Extra Sneltrein Groningen - Leeuwarden

De provincie Groningen organiseert samen met ProRail en de gemeente Groningen een informatiemarkt over het project Extra Sneltrein Groningen - Leeuwarden. De informatiemarkt vindt plaats op dinsdag 12 mei van 19.30 tot 22.00 uur in het Augustinuscollege, Admiraal de Ruyterlaan 37 in Groningen.

Bezoekers kunnen vrij over de markt rondlopen. Er zijn medewerkers van de provincie Groningen, ProRail, Groningen Bereikbaar en de gemeente Groningen aanwezig om vragen te beantwoorden. Tijdens de informatiemarkt is er veel aandacht voor het vastgestelde ontwerp voor de tunnel bij de Paterswoldseweg en wordt een toelichting gegeven op de planologische procedures  voor het project.

Op dit moment rijden er tussen Groningen en Leeuwarden twee stoptreinen en één sneltrein per uur. Deze treinen kunnen het groeiend aantal reizigers in de spits niet meer aan. Daarom komt er in beide richtingen één extra sneltrein bij. Hierdoor rijdt er tussen Groningen en Leeuwarden elk kwartier een trein. Ook wordt de kwaliteit van de aansluitingen op de trein en de bus verbeterd.

Om de extra sneltrein te kunnen laten rijden, worden verspreid over de hele spoorlijn een serie maatregelen genomen. Bij de overweg aan de Paterswoldseweg komt bijvoorbeeld een onderdoorgang, met een fietspad en voetpad aan beide kanten. Tussen Hoogkerk en Zuidhorn wordt het spoor over acht kilometer verdubbeld en bij station Zuidhorn komt een keerspoor.

De werkzaamheden voor het project worden uitgevoerd door ProRail in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu en de provincies Groningen en Fryslân.

Voor de extra sneltrein tussen Groningen en Leeuwarden is 166 miljoen euro beschikbaar. Dit geld komt grotendeels uit het Regiospecifiek Pakket, de compensatie voor het niet-doorgaan van de Zuiderzeelijn.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.