Ads Top

Geen extra scooterplekken rond Kleine-Gartmanplantsoen

Rond het Kleine-Gartmanplantsoen komen geen extra tijdelijke plekken voor scooterparkeren. Hierover is afgelopen periode gesproken, onder meer op de Leidseplein informatieavond van woensdag 1 juli jl.

Vanwege de vernieuwing van het Leidseplein ontstaat er minder ruimte voor het parkeren van fietsen en scooters op het plein. Bij de zoektocht naar een oplossing voor het tijdelijk scooterparkeren is ook gedacht aan het maken van extra plekken rond het groen van het Kleine-Gartmanplantsoen. Deze optie is nu van de baan. De huidige scooterparkeerplekken rondom het plantsoen blijven gehandhaafd. Om te zorgen voor voldoende fietsparkeerplekken tijdens de uitvoering worden er in november 2015 extra tijdelijke vakken voor fietsers gemaakt op het groen van het Kleine-Gartmanplantsoen.

Daarnaast wil stadsdeel Centrum op korte termijn het scooterparkeren op het Leidseplein terugdringen, door foutparkeerders te gaan beboeten. Het bieden van legale parkeerplaatsen maakt dit mogelijk. Daarom komen er in augustus 2015 op en rond het Leidseplein op drie locaties gemengde vakken voor fietsers en scooters. De gemengde parkeervakken komen op het Raamplein, aan de Weteringschans (voor het Barlaeus Gymnasium) en aan de Zieseniskade (achter het Barlaeus Gymnasium). Zie ook het bericht hierover van 18 juni jl. Daarmee wordt de realisatie van fiets- en scooterparkeerplekken, zoals opgenomen in het Definitief Ontwerp voor het Leidseplein in de tijd naar voren getrokken. Hetzelfde geldt ook voor de realisatie van nog eens drie gemengde vakken langs de Zieseniskade. Hiervoor worden de huidige vakken met fietsnietjes omgezet in parkeervakken voor fietsers en scooters. Dit gebeurt gelijktijdig met het omdraaien van de rijrichting en de parkeervakken op de Zieseniskade in november 2015.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.