Ads Top

Metro en nachttrein voor North Sea Jazz

Aanstaand weekend kunnen jazzliefhebbers weer genieten van topoptredens van onder andere Mary J. Blidge, Otis Brown, D’Angelo, John Legend en Lional Richie tijdens het North Sea Jazz Festival in Ahoy. De RET zet op vrijdag 10 en zaterdag 11 juli na het einde van de dienstregeling elke 7,5 minuut een nachtmetro in, die tussen Slinge en Rotterdam Centraal rijdt. Dit jaar rijden er voor het eerst ook twee nachtmetro’s door naar Den Haag, om 01:39 uur en om 02:07 uur. De nachtmetro’s stoppen op alle stations, behalve op station Beurs. Op Rotterdam Centraal is er een overstap mogelijk op de nachttreinen richting Amsterdam CS, Eindhoven CS en Utrecht CS.

Bezoekers van het North Sea Jazz Festival die met de auto komen, kunnen voor € 2,- hun auto parkeren op een van de P+R locaties in de omgeving. P+R Slinge ligt op slechts een metrohalte van Ahoy.

Ook de P+R locaties Kralingse Zoom, Capelsebrug en Alexander bieden een goede OV-verbinding naar Ahoy. Ook ’s nachts rijden er verschillende nachtmetro’s en/of BOB-bussen weer langs deze P+R locaties.

Op vrijdag, zaterdag en zondag mag de fiets niet mee in de metro en in de speciale nachtmetro in verband met de verwachte drukte.

Om te reizen in Rotterdam is een OV-chipkaart onmisbaar. Reizigers kunnen eenvoudig saldo op hun OV-chipkaart laden bij een van de oplaadautomaten in alle metrostations. Als ze geen OV-chipkaart hebben, kunnen ze bij de automaten ook een dagkaart¹ of retourtje kopen, bijvoorbeeld het retourtje ‘RET 2x1 uur’.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.