Ads Top

In 40 minuten van Arnhem naar Zevenaar over de snelfietsroute

Vanaf eind augustus kunnen forenzen gebruik maken van het eerste deel van de snelfietsroute (F12) tussen Westervoort  en Duiven. De F12 langs de A-12 van Arnhem naar Zevenaar is 12,9 km lang en maakt gebruik van bestaande en nieuwe fietspaden. Met de  fiets kost het  40 minuten om de hele route van begin- tot eindpunt af te leggen.

Op 9 juli zetten de Fietsersbond, de provincie Gelderland en de gemeenten  Westervoort, Duiven en Zevenaar, hun handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst  voor de aanleg van de snelfietsroute F12 tussen Arnhem en Zevenaar. De kosten voor de F12 bedragen € 8.135.000,- . De  provincie Gelderland betaalt € 3 miljoen. De voormalige Stadsregio draagt ook € 3 miljoen bij. Vanuit het Rijksprogramma ‘Beter Benutten Vervolg’ is een rijksbijdrage van € 1,2 miljoen beschikbaar. De drie gemeenten nemen de resterende kosten voor hun rekening. 

De opening van een gedeelte van het tracé Westervoort- Duiven eind augustus, valt samen met de verhuizing van netwerkbedrijf Alliander naar bedrijventerrein Centerpoort-Nieuwgraaf in Duiven. De gemeenten Duiven en Westervoort geven daarom voorrang aan het realiseren van dit tracé, zodat deze medewerkers hier meteen gebruik van kunnen maken.

Snelfietsroutes zijn directe, comfortabele en veilige fietspaden. Doordat de route zo veel mogelijk voorrang, gladder asfalt en vloeiende bochten heeft, is het comfortabel en veilig om te fietsen. De snelfietsroutes zijn te herkennen aan de rode kleur van het asfalt en  de heldere bewegwijzering.  De routes maken het makkelijker om vaker de fiets, in plaats van de auto, te pakken.

Snelfietsroute F12 is  de derde snelfietsroute in een netwerk van snelfietsroutes in de regio Arnhem – Nijmegen. Op 3 juli werd het RijnWaalpad tussen Arnhem en Nijmegen geopend. Snelfietsroute De Liemers, langs het spoor van Arnhem naar  treinstation Zevenaar, is eind van het jaar klaar.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.