Ads Top

Snelfietsroute Arnhem Nijmegen officieel open

Aan de Breedlerestraat in Elst vond op vrijdag 3 juli de officiƫle opening plaats van het RijnWaalpad. Deze snelfietsroute vormt een hoogwaardige fietsverbinding tussen de steden Arnhem en Nijmegen. Het is de eerste in een netwerk van snelfietsroutes waarmee fietsen in de regio Arnhem-Nijmegen sneller, veiliger en aantrekkelijker wordt.

De gemeenten Arnhem, Nijmegen, Overbetuwe en Lingewaard hebben de afgelopen jaren samen met de provincie Gelderland en de voormalige Stadsregio Arnhem Nijmegen hard gewerkt aan een hoogwaardige fietsverbinding tussen de twee steden. De samenwerkende partijen willen forenzen ertoe verleiden de auto te laten staan en vaker de fiets te nemen. Snelfietsroutes vormen een effectieve verbinding tussen woon-, werk- en winkellocaties. Het zijn directe, comfortabele en veilige routes, waarbij fietsers zoveel mogelijk voorrang krijgen.

Voor de herkenbaarheid worden de snelfietsroutes uitgevoerd in vier meter breed rood asfalt. Het RijnWaalpad is de eerste snelfietsroute in de regio die nu klaar is, maar zeker niet de laatste. Er liggen plannen klaar voor nog eens drie andere routes.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.