Ads Top

Alle buslijnen verhuizen op 2 juli naar busstations Jaarbeurszijde en Jaarbeursplein Utrecht

Op 2 juli gaat busstation Centrumzijde voor een periode van circa anderhalf jaar dicht om te worden verbouwd tot bus- en tramstation voor de Uithoflijn. De buslijnen verhuizen dan naar de twee busstations aan de westkant van het station: het nieuwe busstation Jaarbeurszijde en het tijdelijk busstation Jaarbeursplein.

Het nieuwe busstation Jaarbeurszijde is begin juli af en klaar voor gebruik. Het tijdelijke busstation op het Jaarbeursplein kan door uitstel van een bouwplan daar langer dan verwacht in gebruik blijven, waardoor er voldoende ruimte is om alle buslijnen naar de westkant te halen. In eerste instantie zou er een klein aantal lijnen aan de centrumzijde aangehouden worden, maar dat is nu niet meer nodig. Aan de centrumkant ontstaat nu voldoende werkruimte voor de bouw van het nieuwe gecombineerde bus-  en tramstation, de bouw van de Uithoflijn, het Platform, het nieuwe Stationsplein met fietsenstalling en de Moreelsebrug. Daarnaast worden in dezelfde periode diverse kabels en leidingen verlegd. Deze bouwwerkzaamheden kunnen nu efficiënter en in goede samenhang met elkaar worden uitgevoerd.

De “omklap” heeft voor- en nadelen voor de reizigers. Een deel van de reizigers zal verder moeten lopen, bijvoorbeeld in de richting van het Moreelsepark en de Mariaplaats. Voor reizigers van en naar het centrum van de stad kan het uitkomst bieden om gebruik te maken van centrum haltes Vredenburg, Sint Jacobsstraat en Neude.
Een voordeel voor reizigers die gebruik maken van de bus is dat ze nu gedurende 1,5 jaar niet door het drukke bouwterrein hoeven te lopen. Vanwege de complexiteit van het werk moeten de busroutes aan de centrumzijde in deze periode meermaals worden verlegd, met telkens aangepaste looproutes. De nieuwe situatie levert voor de reiziger een meer overzichtelijke situatie op. 

Momenteel werkt U-OV de aanpassingen uit voor de nieuwe zomerdienstregeling, die ingaat op 2 juli. Ruim van te voren worden de reizigers geïnformeerd door de vervoerders.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.