Ads Top

Grote reizigersgroei R-net lijn 400 van Leiden naar Zoetermeer

De introductie van R-net op de buslijn van Leiden naar Zoetermeer is zeer succesvol. Het aantal reizigers is sterk gegroeid en reizigers beoordelen de lijn met een 7,9. Dat blijkt uit onderzoek dat de provincie Zuid-Holland uit liet voeren een jaar nadat het kwaliteitsconcept werd ingevoerd.

In 2015 liet R-net 400 een reizigersgroei zien van 16% ten opzichte van 2014. Dit is ruim boven de groei in de rest van de concessie van de provincie Zuid-Holland. In Zoeterwoude stappen zelfs 51% meer mensen op dan voorheen. Verwacht mag worden dat het succes blijvend is; maar liefst 95% van de reizigers verwacht de komende tijd klant te blijven.

In het onderzoek geven reizigers aan dat ze vooral kiezen voor R-net vanwege de korte wachttijd en snelheid. Volgens de onderzoekers heeft het feit dat de bus niet meer één keer per uur een route door Zoeterwoude rijdt een positief effect gehad. Dit levert voor veel reizigers tijdswinst op en biedt een logischer dienstregeling: de R-net bussen rijden standaard twaalf keer per uur in de spits en zes keer daarbuiten. Andere belangrijke succesfactor is volgens de onderzoekers de combinatie van hoge kwaliteit en tevredenheid, marketing en de zichtbaarheid van het R-net concept in het straatbeeld. De haltes zijn vernieuwd en voorzien van borden met digitale reisinformatie en gebruiksvriendelijke fietsenstallingen. Verbeterpuntenpunten zijn er ook. Zo krijgt de betrouwbaarheid een 6,8.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.