Ads Top

Provincie en partners werken aan visie personenvervoer over water

De provincie Zuid-Holland en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) hebben samen met de Drechtsteden, de gemeente Rotterdam en het Havenbedrijf Rotterdam besloten gezamenlijk te gaan werken aan een langetermijnvisie voor personenvervoer over water. Doel van de visie is om de kansen en mogelijkheden van samenwerking beter te benutten en om te onderzoeken hoe het vervoer over water beter en slimmer kan en met een betere service voor de reiziger.

Op dit moment zijn er meerdere contracten voor personenvervoer over water in Zuid-Holland. Deze zijn door verschillende overheden aanbesteed maar worden slechts door een beperkt aantal partijen uitgevoerd, te weten Waterbus, de RET en Connexxion.

Nu een aantal van deze contracten binnen 2 jaar afloopt, constateren de provincie, Drechtsteden, de Metropoolregio, de gemeente Rotterdam en het Havenbedrijf Rotterdam dat samenwerking mogelijk tot kostenvoordelen en een betere service voor de reiziger kunnen leiden. Voornoemde partijen hebben daarom besloten intensiever te gaan samenwerken en een gemeenschappelijke visie over personenvervoer over water te gaan opstellen. Deze visie is eind 2016 gereed.

In een dichtbevolkte en waterrijke provincie als Zuid-Holland is het noodzakelijk dat vervoer over water een volwaardig alternatief is voor vervoer over wegen. De wensen en mogelijkheden veranderen voortdurend maar door gebruik te maken van innovaties moeten we er gezamenlijk voor zorgen dat Zuid-Holland de best bereikbare provincie van Nederland wordt.

Tevredenheid van reizigers staat hierbij centraal. De Waterbus heeft ook dit weer een mooi resultaat bereikt. De Waterbus, dat de veerdiensten tussen Dordrecht-Rotterdam en in de Drechtsteden verzorgt, scoort in de landelijke OV-Klantenbarometer 2015 een 8,3. Hiermee is deze dienst landelijk gezien gedeeld 2e en tevens de grootste stijger in de OV-Klantenbarometer 2015.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.