Ads Top

Ouders Gooi en Vechtstreek tevreden over leerlingenvervoer

De ouders en verzorgers in Gooi en Vechtstreek zijn over het algemeen tevreden tot zeer tevreden over het leerlingenvervoer van hun kinderen. Driekwart van hen geeft Connexxion Taxi Services hiervoor het rapportcijfer 8 of hoger. En maar liefst 90 procent beloont Connexxion met een 7 of hoger.

Dat blijkt uit een uitgebreide enquête die gehouden is onder de ouders/verzorgers van 630 kinderen die van dit vervoer gebruik maken. Het onderzoek is gehouden met medeweten van de gemeenten Muiden, Blaricum, Bussum, Naarden, Laren, Wijdemeren, Hilversum, Huizen en Eemnes.

Over de kwaliteit van de chauffeurs en hun betrokkenheid bij het vervoer van de kinderen, zijn de ouders/verzorgers zeer te spreken. Bijna 80 procent van de ondervraagden geeft hen een 7 of hoger. Ruim de helft oordeelt zelfs met een 8 of hoger.

Binnen het leerlingenvervoer is het erg belangrijk dat er een professionele vertrouwensband is tussen chauffeur en de leerlingen. Maar ook de ouders/verzorgers moeten vertrouwen hebben in de chauffeur van het kind. In totaal 87,6 procent van de ouders/verzorgers heeft vertrouwen tot zelfs zeer veel vertrouwen (30,6 procent) in de chauffeur. Bij de kinderen zelf is dat eigenlijk niet anders. 81,6 procent van de kinderen heeft (veel tot zeer veel) vertrouwen in de chauffeur die hen dagelijks naar school en huis rijdt.

De meeste kinderen maken al enkele jaren gebruik van dit soort vervoer. Iets meer dan vijftig procent zelf al langer dan drie jaar. Van de geënquêteerden is 60,6 procent van mening dat de kwaliteit van het vervoer van hun kinderen de afgelopen jaren is gelijk gebleven. Daarentegen oordeelt 21,3 procent dat de kwaliteit (sterk) is verbeterd. Niettemin signaleert 18,1 procent een achteruitgang. Connexxion gaat onderzoeken waarom die laatste groep ouders/verzorgers vindt dat er sprake zou zijn van een verslechtering en wat er verder kan worden verbeterd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.