Ads Top

Grensoverschrijdend fiets- en wandelpad Albertknoop krijgt vorm

In het grensgebied tussen Lanaken en Maastricht wordt de komende jaren een grensoverschrijdend fiets- en wandelpad van 2,3 kilometer gerealiseerd. Beide provincies Limburg, de gemeenten Maastricht en Lanaken tekenden hiervoor op vrijdag 18 november een samenwerkingsovereenkomst waarin de kosten voor de voorbereidingswerkzaamheden van dit fiets- en wandelpad worden vastgelegd.

De  voorbereidingskosten bedragen 60.000 euro en worden gelijk verdeeld over de vier partners. De provincie Nederlands Limburg draagt 15.000 euro bij in deze kosten. De totale kosten voor de aanleg van het wandel- en fietspad worden geschat op 650.000 euro, die na rato van het aantal strekkende meters fietspad op ieders grondgebied worden verdeeld. De gemeente Lanaken neemt de coördinatie van de uitvoering van de voorbereidingswerkzaamheden op zich. De voorbereidende werkzaamheden zullen eind 2017 afgerond zijn. Daarna kan gestart worden met de daadwerkelijke realisatie van het wandel- en fietspad dat in 2019 klaar zal zijn voor gebruik.

Gedeputeerde Hans Teunissen: “Met de realisatie van dit fiets- en wandelpad zetten we niet alleen een eerste stap op weg naar een betere ontsluiting van het gebied tussen Lanaken en Maastricht, maar geven we als vier overheden ook een positief signaal af op het gebied van grensoverschrijdend samenwerken.” Ook vanuit toeristisch-recreatief perspectief is het mooi om te zien dat de grensoverschrijdende samenwerking vorm krijgt. Dit is een strategische verbinding in een regio die veel te bieden heeft voor zowel fietsliefhebbers als overige bezoekers.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.