Ads Top

Noord-Holland investeert in buurtbusprojecten

De provincie Noord-Holland stelt in 2017 152.000 euro subsidie beschikbaar voor buurtbusprojecten. Buurtbussen zijn een bekend fenomeen in de provincie Noord-Holland en rijden al jaren als extra dienst naast het reguliere busvervoer.

De subsidie van de uitvoeringsregeling heet ‘buurtbusprojecten’ en kan tot en met 1 maart 2017 aangevraagd worden. De wijze van beoordeling is opgenomen in de uitvoeringsregeling en in het aanvraagformulier. Beide zijn, gedurende de indieningstermijn, te vinden onder de naam ‘buurtbusprojecten’ in het subsidieloket.

In regio’s waar er niet voldoende reizigers voor regulier busvervoer zijn, vormen buurtbussen een belangrijke aanvulling op het openbaarvervoernetwerk. In 2016 telt de provincie Noord-Holland 10 buurtbusverenigingen, die dankzij de inzet van vele vrijwilligers met 18 buurtbussen in totaal 11 buurtbuslijnen op vrijwillige basis verzorgen. De provincie, concessieverlener van het openbaar vervoer in Noord-Holland, financiert de bussen en verleent jaarlijks subsidie aan de verenigingen. Daarnaast voert Connexxion, de concessiehouder in Noord-Holland, onderhoud uit aan de buurtbussen en ondersteunt de verenigingen in hun dagelijkse uitvoering.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.