Ads Top

Overeenstemming tussen provincie en gemeente Blaricum over HOV in ‘t Gooi

De gemeente Blaricum treedt onder voorwaarden weer toe tot de stuurgroep HOV in ’t Gooi. De belangrijkste voorwaarde voor toetreding is dat de vrije busbaan geen deel uitmaakt van het traject Huizen-Blaricum en dat gekozen wordt voor de variant Meerijden via de Meent. De provincie, voorzitter van stuurgroep HOV in ’t Gooi, stemt in met het verwijderen van de vrije busbaan uit de scope van het project en na overeenstemming wordt de variant Meerijden via de Meent opgenomen in het project.

De gemeente Blaricum stuurde eind vorig jaar een brief aan de provincie Noord-Holland dat de ze onder voorwaarden opnieuw wil toetreden tot de stuurgroep van HOV in ’t Gooi. De provincie ziet dit als een grote stap vooruit in het komen tot een gedragen oplossing voor het project in de gemeenten Huizen en Blaricum.

Het college van Gedeputeerde Staten heeft dinsdag 17 januari een reactie op de brief en voorwaarden van Blaricum vastgesteld.  “Het belang van het behouden van de hoogwaardige OV-verbinding in het Gooi staat voor alle partijen in de regio buiten kijf. We zijn dan ook verheugd met het commitment dat het bestuur van Blaricum de afgelopen periode heeft laten zien om te komen tot een passende oplossing”, stelt de provincie.

De belangrijkste voorwaarde voor de steun van de gemeente Blaricum aan de variant Meerijden via de Meent is dat de vrije busbaan geen deel uitmaakt van het traject Huizen-Blaricum en niet in een Provinciaal Inpassingsplan (PIP) wordt opgenomen. De provincie Noord-Holland stemt in met het verwijderen van de vrije busbaan uit de scope van het project. Na overeenstemming wordt de variant ‘Meerijden via de Meent’ in het project HOV in ‘t Gooi opgenomen, in plaats van een vrije busbaan.
Provinciale Staten moet nog instemmen met het niet realiseren van een vrije busbaan, maar een meerijdvariant via de Meent. Het is namelijk een wezenlijke wijziging ten opzichte van het besluit van Provinciale Staten van 3 februari 2014, zowel qua projectscope als financieel. Samen met de overige partners uit het project HOV in ‘t Gooi hoopt de provincie Noord-Holland de gemeente Blaricum (opnieuw) te kunnen verwelkomen in het project HOV in ‘t Gooi om gezamenlijk de komende periode in te kunnen zetten voor een beter bereikbaar Gooi.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.