Ads Top

Geen treinen van en naar Driebergen-Zeist

ProRail vernieuwt het complete stationsgebied Driebergen-Zeist. Dit weekend, 16 en 17 december, wordt opnieuw een belangrijke stap gezet. Vanwege de werkzaamheden kunnen er geen treinen rijden, NS zet bussen in.

In het weekend van 16 en 17 december werken ProRail en aannemer BAM 52 uur non stop in het stationsgebied. Er worden ondermeer damwanden vlakbij het spoor aangebracht en er wordt ruimte gecreëerd voor de bouw van het westelijke deel van de nieuwe onderdoorgang onder het spoor.


Files bij de spoorovergang, overvolle fietsstallingen en een te kort aan parkeerplekken. Belangrijke redenen om het stationsgebied Driebergen-Zeist flink aan te pakken. De Hoofdstraat loopt straks via een onderdoorgang voor het verkeer onder het spoor door. Het stationsgebied van Driebergen-Zeist wordt een compacte OV-knoop, waar al het verkeer goed doorstroomt.


Het aantal sporen wordt uitgebreid van drie naar vier. Bovendien gebruiken langsrijdende intercity’s straks zoveel mogelijk de buitenste sporen. Zodat ze niet meer vlak langs de wachtende reizigers razen. In het midden komt één breed perron waar alleen de sprinters stoppen. En intercity’s halen de stoptreinen gewoon in dankzij een nieuw keerspoor.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.