Ads Top

Nieuwe dienstregeling Utrecht per 10 december

Op 10 december 2017 gaat de nieuwe U-OV dienstregeling in. Op vrijwel alle lijnen veranderen de tijden, om ze weer aan te laten sluiten bij het actuele verkeersbeeld. Ook introduceert U-OV enkele nieuwe verbindingen.

De bereikbaarheid van Houten wordt sterk verbeterd met twee nieuwe lijnen. Lijn 43 komt uit Zeist en rijdt via Odijk door naar Houten. Ook gaat vanaf 10 december lijn 44 rijden,  een nieuwe lijn tussen Houten en Vianen. Deze lijn verbindt zowel de bedrijventerreinen als de woongebieden van Houten en Vianen met elkaar.

Lijn 29 van De Meern, via station Vaartsche Rijn naar De Uithof gaat ook via Rijnsweerd rijden. Bovendien rijdt deze lijn vanaf 10 december twee keer zo vaak als nu, voortaan ieder kwartier.
Door te krappe rijtijden is U-OV helaas genoodzaakt tot het inkorten van lijnen 14 en 16. De haltes Neude, Janskerkhof, Stadsschouwburg en Voorstraat komen voor de lijnen 14 en 16 te vervallen. Met een overstap kunnen reizigers daar wel komen, zonder extra te hoeven lopen. Met lijnen 14 en 16 komen zij de halte Vredenburg. Daar kan men overstappen op 7, 8, 18 en 28, naar Neude, Janskerkhof en Stadsschouwburg. De halte St. Jabobsstraat (bij de Bijenkorf) wordt aan de route toegevoegd. Vanuit Neude, Janskerkhof en Stadsschouwburg komt u daar met lijn 27. Betrokken partijen onderzoeken de komende tijd een definitieve oplossing voor de rijtijdproblematiek.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.