Ads Top

Nieuwe Blauwnettreinen van start op 10 december

Nog even en dan maken de dieseltreinen van NS plaats voor nieuwe elektrische Flirt-treinen van Keolis Nederland onder de naam Blauwnet. Vanaf 10 december gaan de nieuwe treinen rijden met een volledig vernieuwde dienstregeling. Op www.keolisblauwnet.nl/dienstregeling is deze te bekijken.

Zwolle – Kampen v.v.
De treinen gaan op alle dagen van de eerste tot en met de laatste trein als Sprinter in een halfuurdienst rijden (in de huidige NS-dienstregeling is er zondagochtend nog een uurdienst).

Zwolle – Enschede v.v.
Op alle dagen, van de eerste tot en met de laatste trein, gaan er ieder half uur Sprinters rijden op het hele traject Zwolle – Enschede v.v. De Sprinters stoppen op alle tussengelegen stations. Op maandag t/m vrijdag rijden er straks van 6.30 tot 19.30 Intercity’s op het traject Raalte – Enschede v.v. De Intercity’s rijden ieder uur en stoppen onderweg alleen in Nijverdal, Almelo en Hengelo. Reizigers kunnen hiermee in 37 minuten van Raalte naar Enschede reizen. Deze Intercity gaat naar verwachting vanaf zomer 2018 van Raalte doorrijden naar Zwolle. Daarvoor moet in Zwolle eerst een extra perron gebouwd worden.

Zutphen – Hengelo – Oldenzaal en Hengelo-Bielefeld
Er zijn geen wijzigingen in de treindienst tussen Zutphen en Hengelo. De treinen en de poortjes/paaltjes op de lijn Zutphen – Hengelo – Oldenzaal maken vanaf 10 december deel uit van Blauwnet.

Tussen Hengelo en Bielefeld Hbf (Duitsland) gaat op 14 januari 2018 de nieuwe treindienst RB61 van Keolis Deutschland van start. Deze stopt onderweg ook in Oldenzaal, maar niet in Hengelo Oost.

Keolis Nederland verzorgt het treintraject Kampen – Zwolle - Enschede in opdracht van de provincie Overijssel. Vanaf nu zijn de lijnen en dienstregeling via de handige interactieve reisplanner en lijnenapplicatie te bekijken. Hiermee krijgen reizigers een visueel, begrijpelijk en actueel overzicht van de reismogelijkheden. Meer informatie over de dienstregeling en reismogelijkheden zijn na te lezen op www.keolisblauwnet.nl/dienstregeling.

Treinreizigers in Overijssel hoeven vanaf 10 december niet meer in en uit te checken bij een overstap tussen verschillende regionale vervoerders. De reiziger checkt in bij een blauwe Blauwnet OV-chipkaartpoort of -paaltje wanneer hij of zij met een van de Overijsselse regionale Blauwnet treinen van Arriva en Keolis Nederland reist. Treinreizigers die op saldo reizen en overstappen van Blauwnet op een aansluitende bus van Arriva of Keolis betalen in de bus niet opnieuw het opstaptarief. Dit geldt ook andersom. Reist men met een NS trein, dan checkt men in bij de gele NS OV-chipkaart paal of –poort.

De Flirt treinen die Keolis Nederland in opdracht van de provincie Overijssel vanaf 10 december inzet op de trajecten Zwolle-Enschede en Zwolle-Kampen zijn van alle moderne gemakken voorzien: wifi, stopcontacten en usb-aansluitingen om de telefoon op te laden in de eerste en tweede klas, informatieschermen, een gelijkvloerse instap en een rolstoeltoegankelijk toilet. De tweede klas kenmerkt zich door een hoog niveau. Het verschil met de eerste klas is nauwelijks te zien. Wat opvalt zijn de glazen deuren en tussenpanelen die zorgen voor een zicht door praktisch de hele trein.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.