Ads Top

Proef nieuwe busverbinding Vianen-Houten-Odijk-Zeist

Vervoerder U-OV is een proef gestart met de nieuwe buslijn 44 tussen Vianen en Houten. Een lang gekoesterde wens van reizigers gaat daarmee in vervulling. Tegelijkertijd is de route van de bestaande buslijn 43 Zeist-Odijk naar Houten verlengd vanwege deze proef.

Deze proef duurt drie jaar en is het resultaat van samenwerking met opdrachtgever provincie Utrecht en de gemeenten Vianen, Houten, Bunnik en Zeist.

Lijnen 43 en 44 bieden reizigers:
een directe verbinding Рzonder overstap Р̩n kortere reistijd met het openbaar vervoer tussen Vianen en Houten, en Odijk en Houten
aansluiting op de Brabantliners van en naar Breda/Oosterhout
aansluiting met lijn 43 met ruime overstaptijd op de treinen bij station Driebergen-Zeist
OV-aansluiting van het nieuwe dorp, ‘Hoef en Haag

U-OV verbindt de woongebieden ten opzichte van de werkgebieden in de regio Vianen – Houten op een efficiënte manier die reizigers tijdwinst oplevert en het OV betaalbaar houdt.
Tijdens ochtendspits hebben de bewoners van Vianen een verbinding met de werklocaties in Houten De Meerpaal en Rondeel. Eveneens hebben de bewoners van Houten een verbinding met de werklocaties in Vianen: De Biezen, De Hagen en Gaasperwaard.

Tijdens de middagspits rijden bussen op lijn 44 de tegengestelde richting op het traject om de reizigers vanuit de werkgebieden snel weer terug naar huis te brengen.

In 2020 besluit de provincie Utrecht naar aanleiding van de uitkomsten en evaluatie van de proef of de nieuwe lijn 44 in combinatie met lijn 43 definitief wordt opgenomen in de dienstregeling.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.