Ads Top

44 fietsenstallingen krijgen een nieuwe entree

ProRail en NS investeren 8 miljoen euro in een nieuwe entree voor 44 fietsenstallingen. Het gaat om zelfservice-fietsenstallingen, die nu veelal voorzien zijn van een stalen draaihek. De nieuwe entree heeft transparante toegangsdeurtjes en reizigers kunnen eenvoudig in- en uitchecken met hun OV-chipkaart.

De opgeknapte stallingen hebben cameratoezicht en via een intercom kunnen reizigers met een vraag persoonlijk contact opnemen met een medewerker. De nieuwe entree is al getest op de stations Bilthoven en Heerenveen. De klanten daar zijn erg tevreden: het grootste deel van de klanten geeft een dikke 8. Reizigers voelen zich prettig en veilig in de stalling.  De bezetting van deze beide fietsenstallingen is met zo’n 40%  gestegen.

Onlangs is de nieuwe entree in de fietsenstalling van station Baarn in gebruik genomen. In samenwerking met de provincie Utrecht is de nieuwe entree verplaatst naar de voorkant van de stalling. Zo rijden fietsers veiliger de stalling in en uit en is de entree beter zichtbaar voor fietsers die nu hun fiets buiten parkeren. Fietsers stallen er elke eerste 24 uur gratis hun fiets.

Momenteel springt op zo’n 20 stations een medewerker bij op de drukke momenten. Een deel van deze medewerkers voert ook reparaties aan fietsen uit. Hulp bij het in- en uitgaan van de stalling is bij de vernieuwde zelfservice-fietsenstalling niet meer nodig. De fietsenstalling is makkelijker en sneller toegankelijk voor klanten. Met de betrokken beheerders zijn we in persoonlijk overleg, waarbij NS ernaar streeft om de reparatieservice voort te zetten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.