Ads Top

ProRail bouwt extra perron in ’t Harde

Een opmerkelijke ingreep: ProRail heeft een tijdelijk extra perron bij ’t Harde klaargezet. Daarmee kan op dit station midden op de Veluwe opeens veel meer treinverkeer worden afgehandeld.

Ook intercity’s van en naar Utrecht houden hier straks halt. Een ongekende maatregel speciaal voor reizigers: zij moeten namelijk zoveel en zo ver mogelijk met de trein kunnen reizen. Ook als ProRail van 24 februari tot en met 4 maart aan het werk is aan de westzijde van station Zwolle.

Station ’t Harde is normaal een reizigersstation waar vier sprinters per uur halt houden. Intercity’s gaan daar tijdelijk bij komen. Bij het station ligt een groot geasfalteerd parkeerterrein van defensie. Dat maakt deze locatie bijzonder geschikt voor de ontvangst en afhandeling van het busvervoer dat NS in de komende voorjaarsvakantie instelt. Reizigers van Amersfoort naar Zwolle stappen hier over van de trein op de bus en andersom. Bedoeling is dat het extra perron voor langere tijd wordt gebruikt zolang ProRail aan de spooruitbreiding Zwolle-Herfte bouwt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.