Ads Top

Start met service Londen-Amsterdam

Vanaf 4 april 2018 start Eurostar met een rechtstreekse treinverbinding vanaf Londen naar Amsterdam. Reizigers vanuit de Britse hoofdstad kunnen straks op treinstation Londen St. Pancras inchecken inclusief paspoort- en bagagecontrole. De reis richting Nederland is dan zonder onderbrekingen.

De reis vanuit Nederland richting Londen verloopt voorlopig met een overstap inclusief paspoort- en bagagecontrole in de Eurostar Terminal in Brussel. In april zijn zowel NS als Eurostar klaar om samen met de treindienst te starten.

Vanuit Amsterdam en Rotterdam naar Londen is een directe verbinding zonder overstap helaas voorlopig nog niet mogelijk. De bouw van terminals op Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal ligt op schema, deze zijn klaar in april 2018. De sleutel voor ingebruikname van paspoortcontrole ligt bij de betrokken overheden.

Omdat zowel Nederland als België (in tegenstelling tot Engeland) binnen de Schengenzone liggen, kan Eurostar wel al vanaf de start in april reizigers vervoeren tussen Amsterdam en Brussel. Vanaf 4 april is Eurostar daarmee naast Thalys en Intercity Brussel een extra reismogelijkheid tussen deze twee hoofdsteden. Het grote verschil: Eurostar zal niet stoppen op Schiphol Airport. Vanaf 4 april zijn er dan dagelijks 32 treinen tussen Amsterdam en Brussel in beide richtingen.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.