Ads Top

Snel naar het centrum via Station Velperpoort

Via Station Velperpoort in Arnhem loop je in 10 minuten naar het centrum. Dat is net zo snel als vanaf het Centraal Station. En je pakt meteen de Steenstraat mee. Of je bent in een paar minuten in het hart van het modekwartier. Met nieuwe 'Hé Komaan' acties komende week worden reizigers verleid om dat zelf eens te ervaren. Zoals een koffietent op het vernieuwde stationsplein en diverse kortingsacties bij de winkeliers van de Steenstraat.

Als je in de binnenstad of langs de Velperweg werkt, kun je net zo makkelijk met de trein naar Station Velperpoort reizen, en vandaar met de bus, met de fiets of te voet verder. 'Dat willen we reizigers laten ervaren', aldus wethouder mobiliteit Geert Ritsema. 'Dat scheelt verkeer in de stad, vooral in de Steenstraat en op de Velperweg. Daar is het tijdens de spits erg druk.'

Maandag 12 tot en met zaterdag 17 februari zijn er dagelijks acties bij station Velperpoort en in de Steenstraat. Woensdag worden er in het kader van Valentijnsdag op het stationsplein rode rozen en snoephartjes uitgedeeld. Donderdag en vrijdag wordt er van 12.30 tot 17.00 uur vers fruit uitgedeeld bij het station. Ook op zaterdag zijn er gratis koffie, thee en (lokale) lekkernijen. Neem uw kinderen mee, want er zijn extra activiteiten zoals een groot springkussen voor kinderen en een treintje dat rijdt tussen station Velperpoort en het Velperplein. Op alle dagen worden er flyers uitgedeeld met diverse kortingsacties bij ondernemers in de Steenstraat. Kijk vooral op www.he-komaan.nl voor alle acties en activiteiten.

Om het voor medewerkers extra aantrekkelijk te maken met het openbaar vervoer te reizen, krijgen werknemers die aan de Velperweg werken een mobiliteitskaart aangeboden. Daarmee kunnen ze tijdens de actieperiode ervaren hoe zij voordelig via Velperpoort met de trein of bus kunnen reizen. Met deze mobiliteitskaart kunnen zij tevens sparen voor aanbiedingen van ondernemers in de Steenstraat.

De campagne is onderdeel van het landelijke programma Beter Benutten waarmee de overheid het aantal verkeersknelpunten wil verminderen. De campagne Hé Kom Aan richt zich op het beter bereikbaar maken van de stad in de spits. Meer informatie over dit programma en over alle acties is te vinden op www.he-komaan.nl. Het programma Beter Benutten is een initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in samenwerking met de Provincie en gemeenten en bedrijfsleven.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.