Ads Top

Rover verbolgen over overslaan station Duivendrecht

Tijdens de Huishoudbeurs van 17 t/m 25 februari stopt geen enkele intercity in Duivendrecht, om ruimte te maken voor een extra stop op Amsterdam RAI. Reizigersvereniging Rover is ontstemd over deze lompe maatregel, die voorheen nooit genomen werd als Intercity’s tijdens een druk evenement een extra stop in station RAI maakten.

Het overslaan van station Duivendrecht is een indirect gevolg van de tienminutentrein tussen Amsterdam en Eindhoven. Deze tienminutentrein dwingt niet alleen Sprinters maar ook goederentreinen opzij, waardoor geen ruimte meer is voor zowel een stop op Duivendrecht als Amsterdam RAI.

De Intercity’s slaan ook in de ochtendspits en ’s avonds laat station Duivendrecht over, als de Huishoudbeurs dicht is. Gebruikers van deze treinen moeten uitwijken naar Sprinters en rekening houden met extra overstappen en een langere reistijd, in sommige gevallen tot circa 25 minuten. Reizigers moeten er bovendien rekening mee houden dat een aantal Intercity’s vanaf station Amsterdam Zuid en Bijlmer Arena enkele minuten vroeger vertrekt.

NS deed dit ook al tijdens de Horecava in januari, tijdens de bezoekerspieken van deze vakbeurs. Bovendien werd eerder ook station Amsterdam Amstel overgeslagen ten behoeve van een extra stop op station Bijlmer Arena wegens een voedbalwedstrijd. Ook deze maatregel is nieuw, waarbij NS er bijvoorbeeld niet voor terugschrikt om met de laatste intercity naar Maastricht station Amstel over te slaan.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.