Ads Top

Buurtbus Lelystad rijdt weer

 


De buurtbus in Lelystad rijdt sinds kort weer in Lelystad. Wethouder Luc Baaten gaf samen met voorzitter Pieter Cassé van de buurtbusvereniging en Willem Schut van Arriva het startsein voor de herstart van de buurtbus.

Het openbaar vervoer heeft het afgelopen jaar als gevolg van de coronapandemie harde klappen gekregen. Ook de buurtbus heeft nauwelijks passagiers vervoerd in 2020. In 2019 waren dat er nog 12.232. De twee buurtbusjes die de buurtbusvereniging gebruikt (1 reguliere en 1 reserve) zijn  aangepast en rijden weer, vooralsnog alleen op werkdagen.

Het bleek niet eenvoudig de busjes coronaproof te maken. Het heeft heel lang geduurd voordat TNO de maatregelen had getroffen voor de buurtbussen. Alle bussen van de buurtbusprojecten, meer dan 400 in Nederland, moesten worden omgebouwd. Dat is inmiddels gelukt. De chauffeursplaats is met een scherm afgesloten en de lucht in de bus wordt afgezogen door een actief HEPA filter. Het is hetzelfde type filter dat ook in vliegtuigen is aangebracht. Passagiers dragen zelf, volgens de geldende regels voor het openbaar vervoer, mondkapjes.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.