Ads Top

Provincie en Connexxion grijpen coronacrisis aan om openbaar vervoer te verbeteren

De gevolgen van de coronacrisis voor het openbaar vervoer zijn groot. Het aantal reizigers in de bussen is tijdens de lockdown met 65-70% gedaald. 

Om te zorgen dat Noord-Holland ook in de toekomst goed bereikbaar blijft, werken provincie Noord-Holland en Connexxion aan een regionaal transitieplan voor het openbaar vervoer. Het plan is naar verwachting april 2021 af.

Voor het regionaal transitieplan onderzoeken provincie en Connexxion hoe binnen de drie concessiegebieden (Noord-Holland Noord, Haarlem-IJmond en Gooi en Vechtstreek) het openbaar vervoer verbeterd kan worden. Ook wordt uitgewerkt hoe op korte termijn (2021-2023) de verliezen worden opgevangen die zijn ontstaan doordat veel minder mensen met de bus reizen.

Om Noord-Holland tijdens en na de coronacrisis goed bereikbaar te houden en reizigers slimmer, schoner en veiliger te laten reizen, hebben de provincie en Connexxion de volgende ambities: meer tevreden reizigers waarbij het doel is om terug te keren naar de reizigersaantallen en voorspelde groei van voor de coronacrisis, inspelen op het veranderende reisgedrag van reizigers door snelle en flexibele reisopties aan te bieden en zoveel mogelijk kilometers te rijden met de elektrische bussen. De acties in het transitieplan moeten zorgen voor financieel gezonde concessies.

Het regionaal transitieplan maakt straks onderdeel uit van de landelijk transitieplannen om de OV-sector financieel op korte en lange termijn gezond te houden. Het Rijk vangt de verliezen van de vervoerders tot en met september 2021 nu grotendeels op met de Beschikbaarheidsvergoeding Openbaar Vervoer (BVOV).

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.