Ads Top

Rover-Gelderland kritisch over plannen haltetaxi

Rover-Gelderland is kritisch over de plannen van de provincie voor een haltetaxi. De Rover-afdeling heeft nog veel vragen en vindt dat de haltetaxi veel te duur dreigt te worden. Het ROCOV adviseert invoering uit te stellen.

De provincie Gelderland wil op 1 januari volgend jaar starten met de haltetaxi RRReis als vervanging van het huidige OV-vangnet. De halte taxi moet gaan rijden van halte naar hub (een treinstation of busknooppunt), deels ook buiten de provincie. Op plekken waar binnen een uur geen (buurt)bus of trein komt, rijdt de haltetaxi ook van halte naar halte. Er kunnen extra haltes bijgeplaatst worden om loopafstanden voor reizigers acceptabel te houden. Hans Schmal:

Iedereen die reist tussen de 2 en 15 kilometer kan gebruik maken van de haltetaxi. Een rit moet worden gereserveerd via de reisplanner en app van RRReis of telefonisch. De OV-chipkaart is niet geldig. Net zo min als het studentenreisproduct, de OV-begeleiderskaart en kortingsacties. Een rit kost 2 tot 2,5 keer het reguliere ov-tarief. Dat is volgens Rover veel te duur. Daarmee prijst het systeem zich uit de markt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.