Ads Top

Per 1 maart 2021 rijden de buurtbussen weer in Zeeland

Tijdens het coronavirus was het lange tijd niet mogelijk om met de buurtbus te reizen in Zeeland. De afgelopen tijd is onderzoek gedaan hoe men veilig kan reizen met de buurtbus weer mogelijk kunnen maken. Vanaf 1 maart 2021 kan men weer gebruik maken van de buurtbus.

Doordat een buurtbus aanzienlijk kleiner is dan een gewone lijnbus met slechts één instapdeur naast de stoel van de chauffeur, waren diverse onderzoeken nodig om de bussen coronaproof de weg op te kunnen krijgen.

In elke buurtbus is een spatscherm gemonteerd en zijn aanvullende elektronische filters toegevoegd om te zorgen voor voldoende aanvoer van frisse buitenlucht en zuivering van de circulerende lucht in de buurtbus. Verder is de eerste passagiersstoel, die net achter de chauffeur zit, verwijderd. Daardoor kunnen er zeven passagiers mee in plaats van acht. Buurtbussen zijn onderdeel van het Openbaar Vervoer in Zeeland. Ook in buurtbussen is het voor passagiers verplicht om een mondkapje te dragen. Houd voor actuele reisinformatie de website van Connexxion in de gaten: www.connexxion.nl.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.