Ads Top

Meer ruimte voor de fiets in Beesd

ProRail start deze week met uitbreiding van de onbewaakte fietsenstalling op station Beesd. In totaal komen er 80 nieuwe fietsplaatsen bij. De uitbreiding is onderdeel van het landelijk programma ‘Ruimte voor de fiets’ en wordt gefinancierd door ProRail, de provincie Gelderland en de gemeente Geldermalsen.
De stalling in Beesd heeft nu ruimte voor 160 fietsen. Dat zijn er na de uitbreiding 240. De nieuwe fietsklemmen hebben onderling voldoende ruimte zodat ook fietsen met bijvoorbeeld fietstassen of een breed stuur goed gestald kunnen worden. Verder zijn de rekken voorzien van aanbindmogelijkheden voor kabel- of beugelsloten.
Gemiddeld pakt ruim veertig procent van de reizigers de fiets naar het station. Om de reis van deur tot deur gemakkelijker en comfortabeler te maken verbetert ProRail fietsenstallingen en lost fietsparkeerproblemen op bij stations, door vervanging, uitbreiding en betere benutting van bestaande stallingen en door nieuwbouw. Sinds 1999 zijn er landelijk ruim 300.000 fietsplaatsen nieuw gebouwd en gemoderniseerd op bijna 400 stations. Het totaal aantal stallingsplaatsen bij stations is nu zo’n 400.000 en groeit de komende jaren naar ruim 500.000.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.