Ads Top

RET meldt verstoringen tijdens busrit

Busreizigers van de RET kunnen vanaf deze maand tijdens de busrit op beeldschermen in de bus zien waar actuele verstoringen in het RET vervoersnetwerk zitten. Daarbij wordt aan reizigers ook een reisadvies gegeven.

Pedro Peters, algemeen directeur RET: 'Een verstoring is op zich heel vervelend, maar helaas zijn storingen niet te voorkomen als je door het drukke Rotterdamse verkeer rijdt. Reizigers hebben daar meestal best begrip voor, maar zij willen dan wel zo goed en snel mogelijk geïnformeerd worden. We hebben al veel verbeteringen bereikt met onze real-time informatie via diverse kanalen zoals twitter en onze website.'

De informatie wordt bij een verstoring binnen het RET vervoersnetwerk direct op de schermen in de RET bussen geplaatst. Sinds de start van de nieuwe busconcessie afgelopen december zijn alle RET bussen voorzien van extra schermen. Op deze schermen was eerder al de vertrek- en aankomsttijden van de bus en infotainment te zien. Eerder deze maand maakte de RET bekend de komende jaren veel te gaan investeren in verbeteringen van de reisinformatie. Deze verstoringinformatie zal naar verwachting volgend jaar ook in de tram en metro te zien zijn.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.