Ads Top

700 Fietsparkeerplekken extra bij station Muiderpoort

Bij station Muiderpoort komen 700 extra fietsparkeerplekken. De voorbereidende werkzaamheden zijn begonnen. Streven is dat alle nieuwe fietsenrekken er voor de kerstvakantie 2014 staan.

In de Pontanusstraat komen nu ook fietsenrekken te staan, aan de spoorzijde. De werkzaamheden worden stapsgewijs uitgevoerd zodat er voldoende parkeerplek voor fietsers aanwezig blijft. Om te zorgen dat de rekken niet onnodig bezet worden door verwaarloosde fietsen en fietswrakken geldt rondom het station al een maximale parkeerduur van 14 dagen. De werkzaamheden worden uitgevoerd door ProRail, NS en stadsdeel Oost.

Niet alleen bij het Muiderpoortstation komen extra plekken: ook bij het Centraal Station zijn dit jaar extra plekken gerealiseerd, in totaal 1200 extra plekken. Bij de stations Sloterdijk, Rai, Zuid, Amstel, Science Park en Lelylaan komen de komende jaren ook extra plekken, deels overdekt. Het streven van de gemeente is om tot 2020 het totale aantal fietsparkeerplekken in de stad met 38.000 plekken uit te breiden. Hiervan komen 8000 extra plekken bij het Centraal Station. De maatregelen zijn onderdeel van het meerjarenplan Fiets waarin de gemeente samen met andere partijen investeert in beter en veiliger fietsen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.