Ads Top

Bus duikt ver onder prijs vliegtuig en trein

Voor een paar euro op en neer naar Berlijn of Londen. Alleen liften is goedkoper. Busmaatschappijen bieden stedentrips aan voor prijzen waar trein en vliegtuig niet aan kunnen tippen.

Reizen naar steden als Parijs, Londen en Berlijn liggen voor een paar tientjes binnen bereik. Vanaf 30 oktober kunnen Nederlandse reizigers op de Duitse Flixbus stappen. De bus vertrekt vanaf Amsterdam, Groningen en Enschede in eerste instantie naar Bremen, Hamburg, Hannover en Berlijn. De lage prijzen zijn niet tijdelijk, stelt Flixbus. Als de stoelen volledig bezet zijn, rijden de bussen zonder verlies.

Ook het Franse Veolia is actief op de markt, met Eurolines. Uit Engeland komt Megabus. Flixbus werkt bij de verkoop van reizen volgens hetzelfde principe als vliegtuigmaatschappijen: hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper het kaartje. Gemiddeld is een ticket 70 procent goedkoper in vergelijking met de trein of de auto, stelt Flixbus.
.
Het prijsverschil van de bus met het vliegtuig of de trein kan op een retour kan 70 tot 90 euro bedragen. Wie vroeg beslist, kan soms zelfs al voor 3 euro heen en weer naar Londen of Berlijn. Een enkele reis met de trein naar Berlijn kost al snel 39 euro, als de ticket ten minste 2 tot 3 maanden van tevoren is geboekt. Een kaartje kopen bij de buschauffeur kan ook, meldt Flixbus. Een retourtje Enschede - Berlijn kost dan wel 47 euro. En de bus kan al volzitten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.