Ads Top

Plussen en minnen tarieven internationale IC's

NS en de consumentenorganisaties in het Locov zijn in goed overleg tot een meer gelijkmatige berekeningswijze gekomen voor gecombineerde reizen met een binnenlandse trein en een internationale intercity. Tarieftechnisch ziet NS dit als twee aparte reizen, omdat NS voor internationale reizen met de IC Brussel, ICE en IC Berlijn een hoger tarief rekent dan het gewone binnenlandse tarief. Straks werkt deze ‘tariefbreuk’ niet meer in het nadeel van reizigers die overstappen tussen een binnenlandse trein en een internationale intercity.

Met de nieuwe berekeningswijze, die op 14 december van kracht wordt, krijgen overstappende internationale reizigers op hun hele reis in Nederland weer ‘langeafstandskorting’, zoals die ook in het binnenlands tarief zit. Dit kan flink schelen, vooral bij langere reizen binnen Nederland. Het verschil ten opzichte van het binnenlandse tarief kan nu oplopen tot meer dan 8 euro per enkele reis voor bijvoorbeeld reizigers van en naar Groningen.

Rover is daarom blij met deze aanpassing, waarvoor we al langer hadden gepleit. Nadat eerder dit jaar reeds de langeafstandskorting is hersteld bij overstappen tussen NS en regionale spoorvervoerders, is dit nu ook het geval bij internationale reizen met een overstap tussen Nederlandse treinen en IC Brussel, ICE en IC Berlijn. Deze reizigers gaan straks minder betalen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.