Ads Top

VDL levert bussen aan Arriva

Vrijdag 3 oktober hebben VDL Bus & Coach en Arriva Nederland het leverings- en onderhoudscontract ondertekend voor 164 nieuwe bussen met een contractwaarde van ruim € 67 miljoen.  

De nieuwe milieuvriendelijke bussen worden onderdeel van de busvloot voor de concessies Oost en West Brabant. Gedeputeerde Ruud van Heugten (Verkeer en Vervoer) was bij de ondertekening aanwezig en gaf aan verheugd te zijn met de samenwerking tussen beide partijen.

Naast de levering van de bussen is ook een onderhoudscontract een onderdeel van de overeenkomst tussen Arriva Nederland en VDL Bus & Coach. Gedurende de looptijd van de concessie verzorgt VDL Bus & Coach het onderhoud van en de reparaties aan deze bussen. Arriva start met ingang van 14 december dit jaar met de uitvoering van de concessies Oost en West Brabant. De concessie Oost Brabant heeft een concessieduur van 10 jaar en de concessie Oost Brabant heeft een concessieduur van 8 jaar.

De leveringsovereenkomst van de nieuwe bussen is vrijdag getekend door Anne Hettinga, voorzitter Raad van Bestuur directeur van Arriva Nederland en Willem van der Leegte, directeur VDL Bus & Coach Nederland. ‘We zijn er trots op dat we deze opdracht bij VDL Bus & Coach kunnen neerleggen, vooral ook omdat de bussen geproduceerd en onderhouden worden in Brabant. Dit is een enorme stimulans voor de regionale werkgelegenheid. We hebben hele goede ervaringen met VDL Bus & Coach als busleverancier”, aldus Anne Hettinga.

Het overgrote deel van de order bestaat uit de VDL Citea LLE. De Citea LLE is een innovatief lichtgewicht concept van een lage instap bus, speciaal bestemd voor de zware condities van het stads- en streekvervoer, en hebben een laag brandstofgebruik en een lage CO2-uitstoot. Bijkomend voordeel is dat de Citea LLE vanwege de lagevloerconstructie bij de in- en uitstapdeuren optimaal toegankelijk is voor rolstoelgebruikers en passagiers met kinderwagens. De Euro 6 bussen voldoen aan de nieuwste emissienorm.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.