Ads Top

Afspraken over aanleg Uithoflijn in Stationsgebied

De Uithoflijn vormt vanaf 2018 de nieuwe trambaan tussen Utrecht Centraal en de Uithof. De aanleg in het Stationsgebied is complex. Daarom hebben gemeente Utrecht en Bestuur Regio Utrecht (BRU) afspraken gemaakt over wie wat doet aan de aanleg van de Uithoflijn. De overeenkomst is nodig vanwege de verwevenheid van alle projecten in dit deel van het Stationsgebied. Tegelijkertijd wordt gebouwd aan Utrecht Centraal, Zuidgebouw, Rabobrug, Stationsplein Oost, Noordgebouw, HOV-viaduct en de Uithoflijn.

Samengevat komt de overeenkomst erop neer dat gemeente Utrecht verantwoordelijk is voor de aanleg van de onderbouw; met name de rails en alles wat op de grond en in de ondergrond nodig is.

De projectorganisatie Uithoflijn (een samenwerkingsverband tussen gemeente Utrecht en BRU) bouwt de trambaan verder af en krijgt de verantwoordelijkheid voor de aanleg van het bus- en tramstation aan de centrumzijde van het station.

Met de ondertekening van de overeenkomst zijn ook de gevolgen van het besluit om de Uithoflijn als trambaan aan te leggen, formeel en financieel geregeld. De ondertekening van de overeenkomst vindt plaats als naast de gemeente Utrecht ook het Algemeen Bestuur van BRU heeft ingestemd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.