Ads Top

De Bondt waardeert ambities duurzaamheid Arriva

Samen met algemeen directeur Anne Hettinga van Arriva onthulde gedeputeerde Ingrid de Bondt maandag het Lean & Green-logo op een Arriva bus. Het logo komt op alle Arriva bussen te staan.

Lean & Green staat symbool voor de ambities die het vervoerbedrijf heeft op het gebied van duurzaamheid. En die ambities sluiten goed aan op de visie van de provincie, waarin wordt gesteld dat het openbaar vervoer in 2 concessieperiodes toe moet werken naar energieneutraal.

De komende 5 jaar wil Arriva de CO2-uitstoot met 20% verminderen. Dat wil het bedrijf bereiken door minder brandstof te gebruiken door het nieuwe rijden toe te passen, meer reizigers te krijgen, waardoor de uitstoot per reiziger afneemt en bij de aanschaf van nieuw materieel vaker voor elektrisch te kiezen. De komende jaren verwacht Arriva met ten minste 23 elektrische bussen te gaan rijden in Zuid-Holland. Anne Hettinga: "We willen koploper worden in het OV op het gebied van duurzaamheid. Daar gaan we ons best voor doen. De provincie stimuleert en ondersteunt ons daarin."

De Bondt waardeert de stappen die Arriva zet: "Het is niet alleen Arriva zelf die zich bewust is van duurzaamheid en ernaar handelt, het bedrijf maakt ook haar klanten bewust van de duurzame keuze die zij maken door voor het OV te kiezen. Ook zonder vlootvervanging blijkt het al mogelijk de CO2-uitstoot te reduceren." De Bondt merkt op dat bewust rijden en reizigersgroei niet alleen bijdragen aan duurzaamheid, maar ook merkbaar zullen zijn in de portemonnee.

De provincie Zuid-Holland heeft aandacht voor duurzaamheid en stelt er in de verschillende Zuid-Hollandse concessies eisen aan. De provincie investeert ook zelf in duurzaamheid in het OV. Een voorbeeld hiervan is de aanschaf van 4 waterstofbussen, die vanaf eind 2015 in Zuid-Holland gaan rijden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.