Ads Top

Drie bedrijven willen het openbaar vervoer in Haarlem-IJmond uitvoeren

De provincie Noord-Holland heeft van drie busvervoerbedrijven een aanbieding ontvangen voor het busvervoer in de regio Haarlem-IJmond voor de komende 10 jaar. In de aanbiedingen hebben de vervoerders uitgebreid beschreven hoe ze het openbaar vervoer willen uitvoeren.

De provincie beoordeelt de komende weken alle inschrijvingen en maakt op 16 december 2014 bekend welke vervoerder vanaf 13 december 2015 het openbaar vervoer in Beverwijk, Bloemendaal, Haarlem, Haarlemmerliede en Spaarnwoude, Heemskerk, Heemstede, Uitgeest, Velsen en Zandvoort gaat verzorgen.

Deze concessie geeft een vervoerder het alleenrecht om het openbaar vervoer te verrichten binnen het concessiegebied Haarlem/IJmond van 13 december 2015 tot en met medio december 2025.
Met de aanbesteding hoopt de provincie de huidige kwaliteit van het openbaar vervoer in Haarlem-IJmond zoveel mogelijk te behouden. Er is veel aandacht voor een verdere verbetering van de dienstverlening, waaronder een betrouwbare dienstuitvoering en verhoging van het comfort. Al deze aspecten worden bij de beoordeling betrokken.

De provincie wil een verdere verduurzaming van het openbaar vervoer realiseren, door eisen te stellen op het gebied van uitstoot van het materieel en beperkingen van het geluidsniveau. In de aanbesteding zijn partijen uitgedaagd om de overgang naar emissieloos rijden (zero emissie) vorm te geven. Zero emissie beperkt zich niet alleen tot elektrisch vervoer. Er zijn ook andere technieken en ontwikkelingen die daar aan bij kunnen dragen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.