Ads Top

Gemeente Den Bosch wil gratis bus binnenstad

Het college van burgemeester en wethouders wil vanaf 14 december 2014 gratis, milieuvriendelijke bussen in de binnenstad van ’s-Hertogenbosch laten rijden. De invoering van deze bussen vindt gelijktijdig plaats met de invoering van de nieuwe dienstregeling voor stad- en streekbuslijnen door Arriva. Dit wordt bekrachtigd in een convenant dat met de provincie wordt gesloten. Wethouder Jan Hoskam: “ Goed dat we als gemeente op deze manier het openbaar vervoer in onze binnenstad kunnen faciliteren. Gratis, milieuvriendelijk en toegankelijk voor iedereen.”

Op 14 december voert Arriva een nieuwe dienstregeling in voor de stad- en streekbuslijnen in ’s-Hertogenbosch. Als gevolg hiervan komen er in het grootste deel van de Bossche binnenstad geen stadsbussen meer. Om de binnenstad toch met openbaar vervoer bereikbaar te houden, start de gemeente een proef met aanvullend binnenstadsvervoer in de vorm van gratis kleine milieuvriendelijke bussen.

Voor dit binnenstadsvervoer heeft de gemeente geld beschikbaar gesteld voor een periode van twee jaar. Uit de proef moet blijken of er voldoende vraag is naar dit aanvullend vervoer. Arriva verzorgt ook deze binnenstadsbussen. Om de pilot mogelijk te maken wordt een convenant met de provincie gesloten. Het college heeft besloten dit convenant te ondertekenen. De provincie neemt als opdrachtgever voor het openbaar vervoer hierover op 25 november aanstaande een besluit.

De route en de dienstregeling worden binnenkort gepubliceerd. Tijdens de proef kunnen hier nog veranderingen in komen, op basis van de wensen van de gebruikers. De proef en de mogelijke veranderingen worden in nauw overleg met binnenstadspartijen, Arriva en gemeente besproken en uitgevoerd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.