Ads Top

R-net rijdt nu ook in Madurodam

Vanaf dit weekend rijdt in Madurodam een rood-grijze bus van R-net rond. Ingrid de Bondt, gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland en voorzitter van het OV-bureau Randstad onthulde de R-net bus én halte in het miniatuurpark in Den Haag.

In 2010 hebben de bestuurders van het OV-bureau Randstad besloten om gezamenlijk één netwerk voor hoogwaardig openbaar vervoer (HOV) in de gehele Randstad te realiseren onder één herkenbaar merk: R-net. In Noord-Holland en Flevoland rijden de comfortabele, betrouwbare bussen al, eind dit jaar kunnen ook reizigers in Zuid-Holland voor het eerst met R-net reizen.

R-net is een keurmerk voor hoogwaardig openbaar vervoer in de Randstad. Het staat voor betrouwbaar, frequent en comfortabel openbaar vervoer. Overheden en vervoerbedrijven werken samen met het doel in 2028 door de hele Randstad hetzelfde, herkenbare hoogwaardig openbaar vervoer te laten rijden onder de naam R-net. Door het samenwerkingsverband kunnen dienstregelingen van verschillende vervoerders afgestemd worden, voor goede aansluitingen en gemakkelijk overstappen. De treinen, metro’s, trams en bussen van R-net krijgen allemaal dezelfde herkenbare rood-grijze uitstraling.

Op dit moment rijden al ongeveer 35 R-net buslijnen op de corridors naar Amsterdam vanuit Almere, ’t Gooi, Waterland, Purmerend, Zaandam en Hoorn en op de corridor Amsterdam/Haarlem naar Schiphol. In Noord-Holland wordt hard gewerkt aan verdere uitbereiding van het Hoogwaardig Openbaar Vervoersnetwerk (HOV), zo lopen er nu projecten voor de aanleg van HOV banen in het Gooi, bij Velsen, Schiphol-Oost en Haarlemmermeer.

De deelnemende partijen in het OV-bureau Randstad zijn de provincies Flevoland, Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht, de stadsregio’s Amsterdam en Rotterdam, het Stadsgewest Haaglanden, Bestuur Regio Utrecht en het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.