Ads Top

Uitbreiding parkeerplaatsen station Breukelen

Bij het P&R-station Breukelen wordt hard gewerkt aan de uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen. Begin 2015 is het aantal plaatsen uitgebreid van 365 naar 600. De uitbreiding lost het tekort aan parkeerplaatsen op en maakt de overstap van auto op trein en bus aantrekkelijker. De werkzaamheden duren naar verwachting nog tot februari 2015 en geven weinig hinder voor de reizigers.

Er komen twee nieuwe parkeerlocaties: het Rijkswaterstaatterrein Merwedeweg en een terrein aan de andere kant van het spoor, bij de molen. Als beide terreinen gerealiseerd zijn, vervalt het tijdelijke terrein in de bocht van de Amerlandseweg. Het huidige parkeerterrein achter het busstation wordt opgeknapt waarbij de invalideparkeerplaatsen gehandhaafd blijven. In de nieuwe situatie zijn er in totaal drie goed ingerichte en goed bereikbare parkeerterreinen met plaats voor 600 auto’s. Door de herinrichting wordt het stationsgebied aantrekkelijker en sociaal veiliger.

Er komt een voetgangersbrug over het water, bij de friteskiosk ‘Ed Kroket’. Hierdoor ontstaat er een korte looproute tussen het nieuwe terrein en de perronopgang. Vanwege een verplichte minimale doorvaarthoogte, komt er een trap aan weerszijden. De voetgangersbrug wordt twee meter breed en komt er net zo uit te zien als de voetgangersbrug aan de andere kant van het spoor, naar bedrijventerrein De Corridor. Op dit moment is de aannemer bezig met het maken van de fundering voor de brug. Verwachting is dat de brug half december geplaatst kan worden. Er komen twee Kiss and Ride plekken nabij de voetgangersbrug en het nieuwe terrein wordt voorzien van een laadpaal.

De uitbreiding van P&R Breukelen maakt deel uit van het programma Beter Benutten. In dit programma voeren Rijk, regio en bedrijfsleven samen maatregelen uit om de bereikbaarheid in de drukste regio’s te verbeteren. Op dit moment is de parkeercapaciteit bij station Breukelen ver onder de maat. Ontwikkeling en uitbreiding van dit OV-knooppunt moet zorgen voor het terugdringen van de druk op de A2 en het onderliggend wegennet. Voldoende en goede parkeergelegenheid maakt het voor automobilisten die naar Utrecht en Amsterdam willen aantrekkelijk om vanaf de A2 over te stappen op de trein.
De uitbreiding van P&R Breukelen wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met de gemeente Stichtse Vecht en Rijkswaterstaat.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.