Ads Top

Spoorvernieuwing rond Schiphol brengt randstad dichter bij Lelystad

De randstad komt steeds dichter bij Lelystad. In het weekend van 22 en 23 november realiseerde ProRail een volgende grote stap in de spoorvernieuwing rond Schiphol, als onderdeel van het project OV SAAL: Openbaar Vervoer Schiphol - Amsterdam - Almere - Lelystad. Zaterdag 22 november wordt het laatste deel van de ‘fly-over’, de nieuwe spoorovergang, over de A4 geplaatst.

Het spoorvernieuwingsproject OV SAAL (Openbaar Vervoer Schiphol - Amsterdam - Almere – Lelystad) bestaat uit een drietal trajecten: Schiphol - Amsterdam Zuid - Duivendrecht, Weesp - Muiderberg - Muiden, Almere - Lelystad.

De plaatsing van de ‘fly-over’ maakt deel uit van het eerste trajectdeel: de verdubbeling van het spoor richting Schiphol over acht kilometer, van twee naar vier sporen. Doel: meer capaciteit op het spoor en snel en vlot treinverkeer van en naar Schiphol. Dit spoortraject wordt medio 2015 in gebruik genomen. De spoorverdubbeling verbetert dan meteen al de dienstregeling op de route Schiphol – Amsterdam – Almere – Lelystad.

Over twee jaar is het volledige OV SAAL project gerealiseerd. Dan ligt er een nieuw en hoogfrequent spoornetwerk tussen Lelystad en de nationale luchthaven. In 2018 wordt ook Lelystad Airport als twin-airport van Schiphol in gebruik genomen. Zo wordt Lelystad steeds beter ontsloten en sneller bereikbaar vanaf de Randstad.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.