Ads Top

Nieuwe bushalte R-net in Badhoevedorp Oost

Maandag 24 november is de provincie Noord-Holland begonnen met de aanleg van de nieuwe R-nethalte Badhoevedorp Oost. De eerste fase van de werkzaamheden aan de bushalte vinden plaats van maandag 24 november tot en met vrijdag 12 december 2014 op de Schipholweg ter hoogte van de Pa Verkuijllaan in Badhoevedorp.

Er worden twee nieuwe haltes aan beide kanten van de Schipholweg geplaatst. Daarnaast komt er een fietsenstalling en wordt er een voetgangersoversteek tussen beide haltes aangelegd.
Om de overlast voor het verkeer zoveel mogelijk te beperken wordt er ook ’s avonds en ’s nachts gewerkt.

Het werk vindt gefaseerd plaats. In de eerste periode - van maandag 24 november tot en met vrijdag 12 december  - start de provincie met de halte aan de noordzijde van de Schipholweg. Na de kerstperiode - van maandag 12 januari tot en met vrijdag 20 februari 2015 - worden de werkzaamheden voor de halte aan de zuidzijde van de Schipholweg uitgevoerd.
Totdat de halte aan de zuidzijde gereed is zal de bus richting Amsterdam Bijlmer Arena stoppen bij een tijdelijke halte. 

Na de oplevering van het knooppunt Schiphol-Noord verandert lijn 175 in een R-netlijn (met nummer 356). Dit gebeurt per 14 december. Hiermee krijgt Badhoevedorp aansluiting op R-net, een breed Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV)-netwerk in de Randstad. Hoogwaardig wil zeggen dat de bussen die over de HOV-tracés rijden aan bepaalde eisen voldoen, zoals rijden met hoge frequentie, groot comfort, grote betrouwbaarheid en met een hoge snelheid. De inwoners van Badhoevedorp krijgen daarmee een goed, snel en comfortabel vervoersalternatief.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.