Ads Top

Buurtbus in Ridderkerk een succes

De buurtbus van Ridderkerk is een succes. Steeds meer inwoners van Ridderkerk en Barendrecht maken gebruik van de nieuwe buslijn 601. Sinds maart dit jaar rijdt deze buurtbus zes dagen per week tussen de Beverwaard, Bolnes, Slikkerveer, Ridderkerk, Rijsoord en Barendrecht.  Inmiddels hebben 10.000 reizigers kennisgemaakt met buslijn 601. Wethouder Volbregt Smit van verkeer en vervoer begroette de 10.000e passagier, mevrouw P. Lodder uit Slikkerveer, met bloemen en een cadeau namens de gemeente Ridderkerk bij de bushalte. Mevrouw Lodder stapte in het centrum van Ridderkerk uit om te gaan winkelen met haar kleindochters Nikita en Naomi. Ze is als vaste gebruiker van de buurtbus blij met de aansluiting die de bus biedt. De professionele RET-bus biedt plaats aan acht passagiers en wordt bestuurd door vrijwilligers.

De buurtbus in Ridderkerk en Barendrecht is een nieuwe vorm van openbaar vervoer. Door de inzet van kleinere voertuigen en met vrijwillige chauffeurs wordt reizigers een busverbinding geboden waar een reguliere lijndienst niet rendabel is. Door de ondersteuning van de RET in de vorm van bushaltes, betaling met ov-chipkaart, een vaste dienstregeling en aansluiting op andere vormen van OV is de buurtbus een kwalitatief alternatief. De buurtbus 601 is ontstaan dankzij een subsidie van de stadsregio en een intensieve samenwerking tussen de RET en de gemeente Ridderkerk

Buurtbus lijn 601 stopt bij een groot aantal haltes. Daardoor biedt de bus aansluiting aan het begin van tramlijn 23 aan de Limbrigthoek, op de Waterbus en het Driehoeksveer bij De Schans in Ridderkerk Slikkerveer, op de trein bij station Barendrecht en op meerdere buslijnen naar Rotterdam en de Drechtsteden. Vanaf 15 december zijn er enkele aanpassingen in de dienstregeling. Op werkdagen zal de eerste rit richting de Waterbus al starten in Rijsoord, ter hoogte van ’t Zwaantje, om 07.26 uur. Daar tegenover staat dat de laatste rit vanuit de Beverwaard richting Ridderkerk al om 16.44 uur vertrekt. Op de zaterdag zal de eerste rit richting Beverwaard vertrekken om 10.55 uur van Rijsoord (’t Zwaantje) en niet meer vanuit Barendrecht. De twee laatste ritten zullen doorrijden naar Bolnes en de Beverwaard en niet meer eindigen aan de Schans. Om 16.44 uur vertrekt er vanaf de Beverwaard nog een rit naar Ridderkerk en Barendrecht. De routes en vertrektijden van lijn 601 worden ook meegenomen in de RET-reisplanner.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.