Ads Top

De Uithof/Utrecht Science Park beter bereikbaar

De bereikbaarheid van De Uithof/Utrecht Science Park verbetert. Vanaf 22 augustus rijden er in de spits meer en vaker bussen van en naar het gebied. De nieuwe lijn 29, tussen De Meern Oost en De Uithof via station Vaartsche Rijn, rijdt ter introductie de eerste twee weken gratis.

Gedeputeerde van de provincie Utrecht Jacqueline Verbeek-Nijhof: “Utrecht groeit en het Utrecht Science Park groeit, de snelle ontwikkeling maakt dit een belangrijk economisch gebied voor onze provincie en voor heel Nederland. Daarom zetten wij in op een zo goed mogelijke bereikbaarheid van het Utrecht Science Park, ook met het OV. Nu en in de toekomst.”

Vooruitlopend op de komst van de Uithoflijn - de tram die vanaf 2018 De Uithof met het centrum van Utrecht verbindt - biedt vervoerder U-OV vanaf maandag 22 augustus nieuwe lijnen, hogere frequenties en betere verbindingen. Dit is mede mogelijk dankzij steun van Goedopweg, het initiatief waarin overheid en bedrijfsleven samenwerken om de regio bereikbaar en leefbaar te houden.

Op 22 augustus wordt het nieuwe station Vaartsche Rijn in gebruik genomen. Vanaf deze dag rijdt de nieuwe buslijn 29 twee keer per uur vanaf De Meern Oost via station Vaartsche Rijn naar De Uithof. Om de opening van de nieuwe lijn te vieren rijdt hij de eerste twee weken – van 22 augustus tot en met 2 september - gratis.

Vanaf verschillende vervoersknooppunten verbetert de verbinding. Zo komt vanuit Zuilen de nieuwe lijn 27 naar De Uithof via Ondiep en Utrecht Centrum. Deze rijdt op werkdagen elk kwartier. U-OV biedt een aansluitgarantie van de bus op de treinen die aankomen op de stations Bilthoven, Driebergen-Zeist en Utrecht Lunetten. Bij een kleine vertraging wacht de bus op de trein. Vanaf station Utrecht Overvecht  rijden gelede bussen, dat levert veel capaciteit op. Vanaf station Bilthoven kunnen reizigers direct met de bus naar De Uithof en Lunetten, waardoor de kans op vertraging op de route afneemt. Vanaf station Driebergen-Zeist verbetert de aansluiting dankzij de komst van een sneldienst met nummer 371.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.