Ads Top

Wordt Flexnet een ratjetoe?

Als tussenrapportage van de uitwerking van de Gelderse OV visie hebben de Gedeputeerde Staten van Gelderland een Statenbrief opgesteld.  Rover en het Gelderse ROCOV zijn nog altijd allerminst overtuigd door de plannen en maken zich zorgen over de toekomst van het openbaar vervoer in Gelderland.

In de tussenrapportage blijkt dat alle aandacht uitgaat naar populaire lijnen met langere bussen en hogere frequenties. Voor het behoud van niet-rendabele lijnen moet gekeken worden naar creatieve oplossingen vanuit de gebruikers, gemeenten of dorpen.

De auteurs van het document hebben in de Achterhoek, in Rivierenland en op de Veluwe gesproken met gemeenten, vervoerbedrijven en consumenten. Het huidige busnetwerk blijft vooralsnog grotendeels bestaan, maar  de dienstregeling wordt op meer dan de helft van de  lijnen beperkt tot werkdagen overdag. 's Avonds en in het weekend zou Flexnet ingezet moeten worden. Het concept Flexnet is nog niet uitgewerkt. De ideeën gaan uit naar concepten als Nachtvlinder en Kolibrie, een soort belbussen. In voorstellen voor de dienstregelingen voor 2017 blijft het grootste deel van het netwerk nog in stand.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.