Ads Top

Méér openbaar vervoer in provincie Utrecht

Reizigers in en rondom de stad Utrecht kunnen volgend jaar profiteren van meer openbaar vervoer. De provincie wil in 2017 inzetten op nieuwe buslijnen en extra ritten om aan de aanhoudende vraag te voldoen. Het aanbod zal met circa 4% toenemen.

Dat blijkt uit de uitgangspunten die de provincie Utrecht voor het vervoerplan 2017 heeft opgesteld. Dit plan regelt de inzet van het openbaar vervoer in het gebied in en rondom de stad Utrecht, waar U-OV rijdt met bus en tram.

Belangrijkste voorstellen voor de dienstregeling per 11 december 2016:

-Lijn 15 naar Hoograven wordt per 11 december opgeheven, mits op tijd een geschikte overstaphalte gereed is bij de Goylaan/Hooft Graaflandstraat in Utrecht voor de lijnen 1 en 47.

-Lijn 41 tussen Utrecht en Wijk bij Duurstede: uitbreiding van de dienstregeling door op zaterdag en zondag overdag elk kwartier een bus te laten rijden.

-Lijn 53 tussen Utrecht en Zeist: verbetering van de dienstregeling door tot 23.00 uur elk kwartier een bus te laten rijden. Richting Utrecht geldt de kwartierdienst tot ongeveer 22.00 uur.

-Lijn 72 gaat in de ochtendspits elk half uur rijden tussen De Uithof en Amersfoort en in de middagspits eveneens elk half uur in de tegenovergestelde richting.  Ook stopt deze lijn voortaan bij halte RK Kerk in plaats van 't Zwaantje in Soesterberg, waardoor lijn 72 twee minuten sneller rijdt tussen Amersfoort en Zeist.

-Lijn 44: introductie nieuwe buslijn tussen Vianen-Houten-Odijk-Zeist. Deze verbinding gaat op werkdagen van 6.30 tot 19.00 uur twee keer per uur rijden.  Het gaat hier om een driejarige proef die wordt ingevoerd afhankelijk van de financieringsmogelijkheden.

-Lijn 43 tussen Odijk, Station Driebergen-Zeist en Zeist wordt verlengd naar Houten op werkdagen tussen 6.30 en 19.00 uur. De route van deze lijn door wijk Kerkebosch en Odijk wordt aangepast met als gevolg een kortere reistijd en verbeterde aansluiting op de treinen. De verlenging is onderdeel van een  driejarige proef die wordt ingevoerd afhankelijk van de financieringsmogelijkheden.

-Lijn 95 tussen Utrecht CS en Papendorp gaat vanaf 11 december minder vaak rijden. De bussen op deze lijn rijden voortaan alleen in de ochtendspits tussen Utrecht CS en Papendorp en in de avondspits tussen Papendorp en Utrecht CS.

-Lijn 75 tussen station Driebergen-Zeist en de Wildbaan vervalt per 11 december. Vervoerder Syntus zal daarvoor in de plaats als passend alternatief lijn 575 verzorgen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.