Ads Top

Haags Startstation Erasmuslijn (HSE) klaar

Het aftellen is begonnen. Komende week wordt het Haags Startstation Erasmuslijn (HSE) officieel geopend en omgedoopt tot ‘metrostation Den Haag Centraal’. Maandag 22 augustus 2016 om 5.47 uur vertrekt de 1e metro vanaf dit gloednieuwe metrostation. Om 5.58 uur komt de 1e metro vanuit Rotterdam hier aan.

De gemeente Den Haag, ProRail, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag en de RET nemen het nieuwe station voor de metrolijn tussen Rotterdam en Den Haag op maandag 22 augustus feestelijk in gebruik. De officiële openingshandeling is rond 9.00 uur.

Zaterdag 20 augustus krijgen de buurtbewoners een buurtbrunch aangeboden, als dank voor hun begrip en geduld tijdens de bouwperiode.

Het nieuwe station ligt gedeeltelijk boven en gedeeltelijk naast het busplatform van Den Haag Centraal, op 12 meter hoogte. Het station sluit aan op de stationshal van Den Haag Centraal, zodat reizigers snel en droog kunnen overstappen op de trein, bus of tram.

De bouw van het nieuwe station werd door ProRail uitgevoerd, in opdracht van de gemeente Den Haag. Aannemer BAM bouwde de halte en ZJA Zwarts & Jansma Architecten maakte het ontwerp.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.