Ads Top

Ticketbox uitkomst voor contantloos betalen in de bus

Geen contant geld meer in de bus, een vlotte en veilige manier van betalen, met pinpas of zelfs in de toekomst met een barcode. Klaar voor de toekomst. Dat is de Ticketbox die Connexxion op dit moment test in vier bussen in Zeeland.

De proef met de Ticketbox in Zeeland draait in vier zomerbussen die door veel toeristen worden gebruikt. Betalen met een bankpas en of creditcard kan drempelverlagend werken en nodigt sneller uit om de bus te pakken. De Ticketbox is betrouwbaar en eenvoudig in gebruik. De chauffeurs in Zeeland die er al mee werken reageren enthousiast. De proef met de Ticketbox duurt tot september, daarna evalueert Connexxion en worden eventuele kinderziektes in het systeem verholpen. Wanneer de proef een succes is, dan overwegen we om deze manier van betalen in het OV verder uit te rollen in Connexxionbussen, naast de vertrouwde OV-chipkaart.


De OV-branche heeft toegezegd vanaf 2018 geen contant geld meer te accepteren in de bus. De noodzaak van deze maatregel werd afgelopen maanden nog eens onderstreept door diverse overvallen bij Connexxion, Syntus en Arriva. Connexxion heeft een prominente rol in het ontwikkelen en testen van nieuwe betaalmethodes in de bus. Met de wereldwijde kennis van Transdev, het moederbedrijf van Connexxion, hebben wij toegang tot de nieuwste ontwikkelingen in de markt. En Bart Schmeink, CEO Transdev Nederland, is voorzitter van de Coöperatie OV-betalen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.